Booking

Online booking BOOK ONLINE og få vin, øl eller café voucher. Gratis FLEX-booking, flyt opholdet u/b

BOOK
LUK
BOOK

Ribe


da-DK Oplev Ribe

Ribe - Danmarks ældste by

Ribe blev grundlagt af vikingerne omkring år 700. I anden halvdel af 1100-tallet blev Ribe Domkirke rejst i sin nuværende skikkelse. I begyndelsen af 1200-tallet fik Ribe købstadsstatus og slottet Riberhus var beboet af skiftende konger. I 1500-tallet var Ribe en af landets største by og især oksetransporterne gav byen en god indtjening.

Ribes middelalderlige bykerne har mere end 100 fredede bygninger. Her emmer af kultur, handel og hygge - Ribe er langt fra en museumsby.  I år 2010 fejrede Ribe 1300-års jubilæum.

Ribe Domkirke

Ribe Domkirke har altid været byens pompøse vartegn. Opførelsen af kirken blev påbegyndt omkring år 1150 og stod først færdig i 1250. Tag de 248 trin op i det 52 m høje Borgertårn. Herfra er der en pragtfuld udsigt over de røde tage, marskområdet mod vest og de lave engområder mod øst. Kirken blev i firserne dekoreret med glasmosaikker af kunstneren Carl-Henning Pedersen.

Ribe Domkirke er blandt Europas topattraktioner med 3 stjerner i Guide Michelin.

Det Gamle Rådhus

Det Gamle Rådhus er det ældste eksisterende rådhus i Danmark. Blandt inventaret er en komplet række portrætter af Ribes lens- og amtmænd fra 1600-årene til i dag. I det tidligere gældsfængsel er indrettet et lille museum med morgenstjerner, bøddelsværd m.m. Rådhuset kan lejes til møder og andre arrangementer.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev - vinder trækkes hver måned

Feriecenter Ribe Byferie Resort

Hotel- og ferielejligheder i hjertet af smukke, gamle Ribe. Vi tilbyder ophold med og uden forplejning. Her værnes om den høje standard og vi elsker at have gæster. Vi glæder os til at byde jer velkommen.

Kontakt os

Ribe Byferie Resort
Damvej 34
6760 Ribe


+45 79 88 79 88

info@ribe-byferie.dk


© 2023 Ribe Byferie Resort

7.45
Kr.