Ribe Byferie - BOOK DIREKTE OG FÅ FORDELE
 
Facebook Mail

Ribe

Ribe
Ribe - Danmarks ældste by

Ribe blev grundlagt af vikingerne omkring år 700. I anden halvdel af 1100-tallet blev Ribe Domkirke rejst i sin nuværende skikkelse. I begyndelsen af 1200-tallet fik Ribe købstadsstatus og slottet Riberhus var beboet af skiftende konger. I 1500-tallet var Ribe en af landets største by og især oksetransporterne gav byen en god indtjening.

Ribes middelalderlige bykerne har mere end 100 fredede bygninger. Her emmer af kultur, handel og hygge - Ribe er langt fra en museumsby.  I år 2010 fejrede Ribe 1300-års jubilæum.

Ribe Domkirke

Ribe Domkirke har altid været byens pompøse vartegn. Opførelsen af kirken blev påbegyndt omkring år 1150 og stod først færdig i 1250. Tag de 248 trin op i det 52 m høje Borgertårn. Herfra er der en pragtfuld udsigt over de røde tage, marskområdet mod vest og de lave engområder mod øst. Kirken blev i firserne dekoreret med glasmosaikker af kunstneren Carl-Henning Pedersen.

Ribe Domkirke er blandt Europas topattraktioner med 3 stjerner i Guide Michelin.

Det Gamle Rådhus

Det Gamle Rådhus er det ældste eksisterende rådhus i Danmark. Blandt inventaret er en komplet række portrætter af Ribes lens- og amtmænd fra 1600-årene til i dag. I det tidligere gældsfængsel er indrettet et lille museum med morgenstjerner, bøddelsværd m.m. Rådhuset kan lejes til møder og andre arrangementer.


Del denne side på facebook Udskriv siden Del denne side


Online Booking

Antal gæster (Fra 3 år)
Opholdstype


Fordelskort til vores gæster

LBR
BE HAPPY PASS til alle børnefamilier - et pas til verdens bedste børneferie! Læs mere om de forskellige rabatter og fordele her.
Udleveres i receptionen ved check-in fra april-oktober.

RIBE PAS
Alle gæster får et Ribe Pas. Rabatkort til Ribes attraktioner. Udleveres i receptionen ved check-in.

 

Ribe-Tapetet

Se Ribe-Tapetet i Ribe Byferie. Et 1,2 m højt og 12 m langt kunstværk, der i tegneseriestil fortæller Ribes historie fra grundlæggelsen i vikingetiden til år 2010. I værket skildres bybrande, krige, opfindelser, sygdom og død, rigdom og nød. Tegnet af Bernd Hobohm.

Vægterne

Følg vægterne igennem Ribe gader og hør deres spændende fortællinger. Vægterne går hver aften i uge 7, i perioden fra 1. maj til og med uge 42. Turen er gratis.